Junior-DM – resultat

Medaljskörd i schack-DM I lördags spelades DM i schack i Värnamo. Ljungby SK deltog med fyra juniorer, John Rådberg, Johnny Hoang, Erik Otterholm och Oscar Lundberg. Ljungbyungdomarna spelade bra och vann ett guld, ett silver och ett brons. John Rådberg och Johnny Hoang spelade i juniorgruppen där John vann efter tre raka segrar. Johnny kom trea med två poäng, lika många poäng som tvåan Nikos Nikolaidis från Värnamo. Erik Otterholm spelade i gruppen minorer och kom på en 8:e plats av 21 deltagare. Han tog fyra poäng av sex möjliga. Segrade i miniorklassen gjorde Jimmy Tran från Värnamo. Oscar Lundberg kom på en fin andraplats i gruppen knattar där 13 spelare deltog. Oscar vann fem av sex matcher. Detsamma gjorde segraren Emil Malmborg från Värnamo och bronsmedaljören Alec Sevsic från Eksjö. Årets DM lockade 50 deltagare och klasserna som spelades var Veteraner, Juniorer, Kadetter, Miniorer och Knattar. Bild från sista partiet, i blå t-shirt till vänster spelar Erik Otterholm svart mot Lukas Hedberg. Erik vann partiet och hamnade därmed 8:a i gruppen miniorer. Skribent: John Rådberg

Kommentera