Schack i världen – ett besök på the Greater London chess club

_MG_6996

Hej mina vänner!

Jag tillbringar några dagar i London, och beslöt mig för att besöka en lokal schackklubb. The Greater London chess club (GLCC) grundades 1887, och har i dagsläget ca 55 medlemmar. Klubben har en viss omsättning av medlemmar då en del är där pga studier, den kväll jag var där träffade jag spelare från USA, Skottland, Indien, Ryssland och Polen. GLCC är representerade i the London chess League, där man tävlar i division 3. Nedan följer ett parti mellan Ljungbys ordförande och Delroy från GLCC, dessvärre blev det förlust för Ljungbys representant.

Och när man ändå är i London, varför inte besöka Simpsons in the Strand, restaurangen där Adolf Anderssen och Lionel Kieseritsky spelade sitt ”odödliga parti” 1851. Restaurangen startade som ett kafé 1828 och blev snart ett andra hem för stadens schackspelare.

simpsons

Robert Johansson, ordförande

Kommentera