Rapport från Elite Hotels Open, 13-15 februari 2015

_MG_7146

Växjö Schackklubbs första försök att arrangera en Grand Prix-tävling blev en stor framgång. Sammanlagt 222 spelare slöt upp på stadshotellet i Växjö, varav 48 i lilla turneringen för spelare med rating under 1600. Hela 38 partier livesändes på internet, och i stora salen projicerades ställningarna på bord 1-6 på duk. Det var på det stora hela ett väldigt kompetent utfört arrangemang. Härnäst i Grand Prix-serien väntar påskturneringen i Norrköping den 3 april-6 april innan säsongen avslutas med Deltalift i Tylösand den 14-16 maj, se länkar nedan.

_MG_7133

Ljungbys tre musketörer hade en trevlig upplevelse i den lilla turneringen. Det var en låg medelålder bland medspelarna, och det gick inte att ta miste på energin och spelglädjen. Fredagens snabbpartier var en hektisk upplevelse, men nu behöver man inte längre få panik när det endast återstår 20 minuter av partiet. Man kan fortfarande prestera bra drag.

Resultat Elite Hotels Open 2015: 
 1. GM Georg Meier     7½ p
 2. GM Erik Blomqvist    6 p
 3. GM Yuri Solodovnichenko 6 p

Resultat lilla Elite Hotels Open
 1. Filip Björkman     6½ p
 2. Margo Polovnikova    6½ p
 3. Svein Dale       6½ p
38. Robert Johansson     3 p
41. Oscar Lundberg     2½ p
48. Mattias Olsson      1 p

Påskturneringen i Norrköping: https://paskturneringen.wordpress.com/
Deltalift: http://deltaliftopen.deltalift.se/?page_id=20
Övriga resultat finns på:
http://www.chess-results.com/tnr161370.aspx?lan=6&art=4&turdet=YES&flag=30&wi=984
Text och bild: Robert Johansson och Anders Lundberg

Kommentera