Rapport från Cellavision Cup, Lund 7-9/8 2015

Grand Prix-serien 2015 inleds med en nykomling. Hotel Elite Ideon i Lund är spelplatsen för Cellavision, där drygt 260 tävlande (stora) och 48 (i den lilla) har samlats att under tre dagar hänge sig åt schack. Många nya ansikten, men också många välkända. Efter två GP-tävlingar förra året, börjar man känna sig lite rutinerad med konceptet som visat sig mycket framgångsrikt.
Den första överraskningen bjöds det på redan vid incheckningen, då alla fick ett häfte med program och ifyllnadsblad för de fyra långpartierna samt välja en gratis bok bland 6-7 olika.
Efter fyra snabbpartier ligger Ljungbys representant på en stadig nolla. Det första var en repris utav Deltalift Opens öppningsparti, alltså en förlust emot Ludvig Morell, som spelar för LASK, den klubb som tillsammans med företaget Cellavision och en hel del andra sponsorer står bakom anordnandet av denna tävling.
I det andra partiet försökte jag få ner hastigheten lite, men det var inte tillräckligt för att vinna ändå.
Det tredje partiet mot en något sen Carling Mooney blev en riktig rysare som avgjordes på tid. Det fjärde var nog ett av de kortaste. Kunde inte ha varat längre än tre minuter eller så kändes det som. En mycket duktig snabbschacksspelare, som definitivt kan bli något stort i framtiden.

LÖRDAG 8/8 I dagens första rond blev det dags att spräcka nollan. Min motståndare spelade tappert och jag trodde ett tag att det kunde bli remi, vilket jag funderade på när det såg så jämnt rent materiellt på brädet. Men sedan fick han ett materiellt och positionellt övertag och jag trodde ett tag att det skulle sluta med förlust för egen del. Men tack vare att min motspelare gjorde två feldrag stod jag ändå som vinnare till slut.

Eftermiddagens parti stod mot en 1200 spelare från LASK. Trots tappert motstånd, och några goda chanser, fick jag till slut se mig besegrad, då med en kraftigt desarmerad skara av pjäser.

Söndagen gick i moll, och efter sista partiet hade jag bara skrapat ihop en ynka poäng under hela helgen. Så sammanfattningsvis, allt blir inte som man tänkt sig. Men man brukar ju säga, man lär sig mer av en förlust än en vinst, vilket måste innebära att jag lärt mig en hel del under den här helgen trots allt.

Resultat Cellavision Chess Cup 2015

 1. Lars Karlsson       SK Rockaden Stockholm 7½
 2. Aryan Tari         Lunds ASK       6½
 3. Ralf Åkesson        Västerås SK      6½

Resultat Lilla Cellavision Chess Cup 2015

 1. Andreas Samuelsson Ottgård SS Manhem       6½
 2. Stein Jörgensen      Ystads SK       6
 3. Per-Olof Rehnquist     Lunds ASK       6
47. Mattias Olsson       Ljungby SK      1

Text: Mattias Olsson
Övriga resultat finnes på: http://www.schack.se/svenskt-grand-prix/cellavision-anmalda-spelare/

Kommentera