Rapport från Malmö Open, Malmö 18-20 december 2015

Den sista GP-tävlingen för året hölls i Malmö. Hela 319 spelare – varav 80 i MSF Open för spelare med lägre än 1600 i rating – samlades i Malmö rådhus dagarna innan jul. Upplägget skiljer sig något från övriga GP-tävlingar, då man endast spelar sju partier i stället för åtta. I gengäld är betänketiden på de fyra snabbpartierna 55 min + 5 sek per drag. Tuffast var det tveklöst på lördagen, då schemat sträckte sig från nio på morgonen till tio på kvällen. Efter fyra partier på tretton timmar var det nog ingen som hade svårt att somna.

I den öppna tävlingen inledde GM Ralf Åkesson från Västerås med en remi, för att därefter plocka sex raka vinster. Med denna makalösa uppvisning säkrade han vinsten i Malmö Open. Åkesson vann även deltävlingen i Umeå, och efter vinsten i Malmö leder han nu Grand Prix-serien.

Det var ett tag sedan Ljungbys Tomas Jensen spelade i en öppen turnering, men i Malmö lyckades han ända skrapa ihop 2½ poäng. I den lilla tävlingen representerades Ljungby av Robert Johansson och Josefin Ström, som fick fyra respektive en poäng. Nästa deltävling är i Växjö den 19-21 februari.

Resultat Malmö Open 2015 
1  Ralf Åkesson     Västerås SK 6½ 
2  Jacek Stopa     Poland   6 
3  Lars Karlsson    SK Rockaden 6 
192 Tomas Jensen     Ljungby SK 2½ 

Resultat MSF Open 2015 
1  Joel Nilsson     En Passant 6
2  Apichai Sukhayanudit Växjö SK  6
3  Änis Ben Hamida   Malmö AS  6 
30 Robert Johansson   Ljungby SK 4 
77 Josefin Ström    Ljungby SK 1

mopen2015

Ljungbys nykomling Josefin Ström hade en tuff turnering, men lyckades ändå vinna över Limhamns Jörgen Ahr, vars spelstyrka låg över 150 poäng över henne.
Ljungbys nykomling Josefin Ström hade en tuff turnering, men lyckades ändå vinna över Limhamns Jörgen Ahr, vars spelstyrka låg över 150 poäng över henne.

Text och bild: Robert Johansson
Övriga resultat finnes på: http://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=3772

Kommentera