Rapport från Påskturneringen 2016, Norrköping 25-28 mars

Den svenska Grand Prix-serien i schack närmar sig sitt slut. I helgen avgjordes påskturneringen i Norrköping, med 173 spelare i den öppna gruppen samt 46 spelare i den lilla turneringen för spelare med spelstyrka upp till 1600. I den öppna klassen var det väldigt jämnt, och inför den sista ronden var det fyra spelare i täten med sex poäng vardera. Efter slutstriden hamnade hela sju spelare på 6,5 poäng, och efter särskiljning såg det ut som följer:

Resultat Påskturneringen 2016 

 1. GM Tiger Hillarp Persson Lunds ASK       6,5
 2. GM Hans Tikkanen     Lunds Ask       6,5 
 3. IM Pontus Sjödahl    Västerås SK      6,5 

I den lilla turneringen var Ljungby representerat av Robert Johansson, som hade en trög start. Turneringen inleddes med förlust i de båda inledande snabbpartierna. I det första långpartiet böljade det fram och åter. Förlust vände till vinst, och efter fyra och en halv timme slutade partiet i remi. Efter halva tävlingen fann jag rytmen, och de avslutande fyra partierna blev tre vinster och en remi.

Resultat Lilla påskturneringen 2016 

 1. Markus Jonsson      Linköpings ASS    6,5 
 2. Alexander Sjögren    Örebro SS       6,0 
 3. Håkan Lundh       SS Allians, Skänninge 6,0 
26. Robert Johansson     Ljungby SK      4,0 

Mitt sista parti skulle egentligen blivit en förlust – med en bondestruktur från helvetet – men med lite hjälp av min motståndare lyckades jag rädda situationen i slutspelet.

Grand Prix-serien avslutas i Tylösand den 5-7 maj.

Kommentera