Schack i sommar

Hej !   I sommar händer det mycket:
  • 4 till 8 maj spelas Sigemanturneringen i Malmö. Sverigeettan GM Nils Grandelius samt IM Linus Johansson möter fyra starka utländska spelare. Liksom i fjol kommenteras partierna av GM Stellan Brynell, och i år har han sällskap av ingen mindre än GM Yasser Seirawan. Passa på att titta in på Hipp i Malmö – Kalendegatan 12 – det är inte ofta vi har så celebert besök. Söndagens parti börjar kl 12, övriga dagar kl 14. Fullständig info på tepesigemanchess.com
  • GM Seirawan kommenterar f n det amerikanska mästerskapet som spelas fram till 30 april. Kolla in livesändningarna som börjar kl 20 svensk tid på https://uschesschamps.com/2018-us-championships/live
  • 10 till 12 maj – kristihimmelfärdshelgen – spelas den sista omgången i svenskt Grand Prix. Platsen är som vanligt Tylösand. Vi hoppas att många Ljungbyspelare anmäler sig på schack.se
  • Lördagen den 26 maj gästas Ljungby av ovan nämnde GM Brynell för en kombinerad föreläsning samt simultanturnering. Enligt preliminärt program börjar vi kl 10.30 med en timme för ungdomar. Efter en timmes lunch blir det en timmes föreläsning följt av simultanturnering. Inbjudan har även gått ut till närliggande klubbar. Meddela om ni tänker komma så vi kan planera.
  • På nationaldagen 6 juni samlas vi vid grillplatsen mellan Hembygdsparken och Tomtebobron kl 17.30 för att aktivera oss och grilla korv. Vid regnväder tar vi en fika i lokalen på Grand. Meddela även här om ni tänker komma så att vi kan planera serveringen.
  • Den 13 juni samlas vi så i klubblokalen och avslutar vårens aktiviteter med en blixtturnering.
  • Den 16-17 juni spelas Växjöspelen. Även här hoppas vi att många Ljungbyspelare anmäler sig.
Robert Johansson, ordförande

Kommentera